POSILOVÁNÍ • Anatomický průvodce

Objevte kouzlo jedné z nejprodávanějších knih o svalovém tréninku,
které kdy byly vydány!

Prodáno více než 2.000.000 výtisků ve 24 jazycích!

Ojedinělá publikace mezi knihami o posilování! Prostřednictvím více než 600 dokonale provedených barevných ilustrací nahlédněte do nitra lidského těla v akci. Detailní kresby zobrazují svaly zapojené při každém cviku a nastiňují, jak se tyto svaly navzájem ovlivňují s okolními klouby a kostmi. Informace o jednotlivých cvicích poskytují mnohostranný pohled na posilování, který jinde nenajdete.
Tento bestseller je navíc doplněn podrobným anatomickým popisem častých poranění včetně preventivních opatření a strečinkových cvičení, která Vám pomohou minimalizovat jejich riziko.
Jednotlivé kapitoly se věnují postupně všem nejdůležitějším svalovým skupinám; zahrnují celkem 150 cviků pro paže, ramena, hrudník, záda, dolní končetiny, hýždě a břicho.

=====================================================================
Recenze prvního vydání zveřejněná na serveru ronnie.cz:
Posilování - anatomický průvodce
Štěpánka Flusserová • 31. 01. 2008
Začtěte se do ojedinělé publikace mezi knihami o posilování! Prostřednictvím více než 400 dokonale provedených barevných ilustrací nahlédněte do nitra lidského těla v akci. Způsob popisu a detailní vyobrazení uvedených cviků vám umožní nový a netradiční pohled na posilování. Jednotlivé kapitoly se věnují postupně všem nejdůležitějším svalovým skupinám - zahrnují celkem 115 cviků pro paže, ramena, hrudník, záda, dolní končetiny, hýždě a břicho.
Úspěšná publikace, kterou vám nyní představujeme, je souborem cviků uvedených do širších souvislostí - vysloužila si překlady do 22 jazyků a bylo prodáno již více než 1.000.000 výtisků!
Již při prvním otevření vás v úvodu zaujme socha antického reka, na němž jsou zřetelně vyobrazeny povrchové svaly zepředu, zezadu i z boku. Listováním publikací vás příjemně překvapí její perfektní přehlednost - v podbarvených rámečcích jsou u cviků zvýrazněny chyby v provedení a zdůrazněna rizika možného poškození právě cvičené struktury. Další, co přispívá k přehlednosti, jsou vřazené žluté listy, na nichž autor zmiňuje důležité informace, týkající se například anatomie dané oblasti, zdravotních aspektů a následků cviku, možného poranění zatěžovaných kloubů a svalů.
Každé z výše zmíněných partií (kapitol knihy) předchází obsah probíraných cviků, kterým nechybí nádherné ilustrace, na nichž máte možnost pozorovat cvičence obnaženého na sval, mnohdy až na kost. Svaly a další struktury lidského těla jsou při obrázcích popisovány v českém jazyce (popsáno je skutečně perfektně vše, co vidíte), celou knihu však uzavírá přehled anatomických pojmů, kde se dozvíte také jejich latinské ekvivalenty.
Nesmím zapomenout na barevná značení v úvodu každého cviku... Pro ještě větší názornost totiž autor začlenil také zařazení svalů do jednotlivých funkčních skupin, takže již podle výskytu dané barvy na první pohled vidíte, která svalová skupina se daného pohybu účastní.
Kniha působí celkově velice dobrým dojmem, přehledně, srozumitelně i pro laickou veřejnost, ilustrace jsou kvalitní a zřetelné. Maximálně pozitivně hodnotím zmínky o možných zdravotních rizicích a přetíženích, dávání cviků do širších souvislostí.

Přílohy

Náhled Informace o souboru
POS_2V_obsah.pdf.pdf 43.63KB 1038
Reklama_Posilovani.pdf.pdf 1.32MB 611

Specifikace

Vlastnosti knihy
Vydání 2. rozšířené
Rozměry 19,5 x 25,5
Počet stran 192
Vazba brožovaná

Ke stažení

Napsat recenzi

Poznámka: Nepoužívejte HTML tagy!
    Špatný           Dobrý
  • 699 Kč
  • 629 Kč

    Ušetříte: 70 Kč

Podobné výrobky

Aikido ● Průvodce sportem

Aikido ● Průvodce sportem

Příručka Aikido - Průvodce sportem je určena pro začínající sportovce. Seznamuje s teoretickými prin..

224 Kč 249 Kč Cena: 224 Kč

FUNKČNÍ TRÉNINK

FUNKČNÍ TRÉNINK

Jednoduchý • efektivní • časově nenáročný - pro začátečníky, pokročilé i profesionály! Z USA se k ná..

269 Kč 299 Kč Cena: 269 Kč

Aikido • SLEVA •

Aikido • SLEVA •

Ten, kdo začíná s aikidem, narazí na řadu sólových cviků i cviků ve dvojici, které se mu budou plést..

129 Kč 229 Kč Cena: 129 Kč

FUNKČNÍ TRÉNINK • SLEVA •

FUNKČNÍ TRÉNINK • SLEVA •

Jednoduchý • efektivní • časově nenáročný - pro začátečníky, pokročilé i profesionály! Z USA se k ná..

149 Kč 299 Kč Cena: 149 Kč